Πως να φορτώσεις σωστά το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου.

Τρεις βαλίτσες, δύο φουσκωτά στρώματα παραλίας, ένα καροτσάκι μωρού, μια ομπρέλα και ένας ατελείωτος αριθμός παιχνιδιών για τα παιδιά. Αυτή είναι τα τυπικά "μπαγκάζια" μιας οικογένειας που φορτώνει στο αυτοκίνητό της πριν φύγει για διακοπές. Το να έχεις τα πάντα σε ετοιμότητα μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος σε κάποιους - κανείς δεν θέλει να ξεχάσει κάτι πίσω και είναι σημαντικό να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το διαθέσιμο χώρο. Οι ακόλουθες πέντε συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μην πελαγώσετε κατά το πακετάρισμα:

1. Less is more: Η γνώση του τι πρέπει να επιλέξετε είναι το πρώτο βήμα για να γίνουν οι προετοιμασίες πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, ένα σημαντικό πρόβλημα είναι να αποφασίσετε τι πρέπει να πάρετε μαζί μας και τι να αφήσετε στο σπίτι. Για να λυθεί αυτό, μια καλή μέθοδος είναι να κάνουμε μια λίστα και να φανταστούμε πώς θέλουμε να είναι οι τέλειες διακοπές μας. Με αυτόν τον τρόπο θα πακετάρουμε μόνο τα πράγματα που πραγματικά θα είναι χρήσιμα για μας.

2. Ταξινόμηση ανά κατηγορία: Η υποδιαίρεση των στοιχείων που τελικά αποφασίσατε να λάβετε μαζί σας σε κατηγορίες είναι ένας καλός τρόπος να οργανώσετε τα πάντα εύκολα και αποτελεσματικά. Η ταξινόμηση των αντικειμένων σε κατηγορίες όπως ρούχα, αξεσουάρ, παιδικά παιχνίδια ή το κιτ πρώτων βοηθειών μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση βήμα προς βήμα πιο εύκολα. Ένα παράδειγμα είναι να τοποθετήσετε τα παιχνίδια και τα καθαρά αξεσουάρ της παραλίας στον ίδιο χώρο, εκμεταλλευόμενοι τον αχρησιμοποίητο χώρο του πορτ-μπαγκάζ.

3. Ρούχα τυλιγμένα και τοποθετημένα κάθετα: Η τακτοποίηση των ρούχων και των παπουτσιών στις βαλίτσες είναι συχνά σαν ένα παιχνίδι Tetris. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο χώρος, πρέπει να τοποθετήσετε τα ρούχα κατακόρυφα, καθώς καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και μπορείτε εύκολα να δείτε τα πάντα ταυτόχρονα.

4. Αξιοποιήστε στο έπακρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου: Η τοποθέτηση των πραγμάτων στη σωστή θέση, δεν είναι απλά μια φιλοσοφία, αλλά μια σοφή πρακτική. Όλοι οι χώροι του κάθε αυτοκινήτου είναι χρήσιμοι για την αποθήκευση των πιο απαραίτητων αντικειμένν. Ακόμα και οι ποτηροθήκες ή οι θέσεις μπουκαλιών στις πόρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη στήριξη υγρών αντικειμένων, για παράδειγμα μπουκαλιών. Μην ξεχνάτε, ότι για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τα πράγματα χαλαρά στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών, στα καθίσματα ή στο πορτ-μπαγκάζ.

5. Με σειρά προτεραιότητας στο πορτ-μπαγκάζ: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε κατά την τοποθέτηση των αποσκευών στο αυτοκίνητο είναι να επωφεληθείτε από το κάτω τμήμα του δαπέδου του πορτ-μπαγκάζ σε μοντέλα που το διαθέτουν. Θυμηθείτε να βάλετε έξω έξω τα πράγματα που χρειάζεστε άμεσα για να τα βγάλετε πρώτα. Και είναι πάντα πιο πρακτικό να κρατάτε τις λαβές στην κορυφή, ώστε να είναι ευκολότερο να σηκωθεί το πάτωμα. Κατά την τοποθέτηση των βαλιτσών, οι βαρύτερες θα πρέπει να πάνε στο βάθος και όσο το δυνατόν πιο πίσω. Αν δεν τοποθετήσουμε τα πράγματα σωστά ή με ασφάλεια, ένα ξαφνικό φρενάρισμα ή ένας ξαφνικός ελιγμός θα μπορούσε να τα μετατοπίσει ή να πετάξει προς τα εμπρός. Όταν οδηγούμε με 100 km / h, ξαφνικά, ένα πακέτο βάρους 30 κιλών μετατρέπεται σε βλήμα 90 κιλών, πολλαπλασιάζοντας το βάρος του κατά τρεις φορές.